Verlof in coronatijden: eindelijk rust of weer opnieuw stress en conflict?

Onzekerheid over de vakantie maakt dat we onze verlofdagen ‘oppotten’. Maar wat als straks iedereen tegelijk zijn dagen wil opnemen? Conflict in aantocht!

Herbekijk webinar: Hoe voer ik een (her)opstartgesprek?

Weldra komen medewerkers weer fysiek naar de werkvloer na 7 weken quarantaine. Hoe heet je hen welkom, stel je hen gerust en geef je ruimte aan de vele emoties?

Neutraliteit: krachtig 'wapen' bij conflict

Een bemiddelaar die niet neutraal is, is geen bemiddelaar. Hetzelfde kan je zeggen over een leidinggevende. Want neutraliteit creëert rust, vertrouwen en begrip

Samenwerken? Voorkom schipbreuk en bezint eer ge begint.

Net als bij een prille liefdesrelatie, zie je bij aanvang van een samenwerkingsverband alleen het positieve. Mondjesmaat ontdek je ook de minpunten. V

3 warme eindejaarswensen voor alle leidinggevenden

Hoe kom je tegemoet aan al de wensen van jouw medewerkers? En hoe vermijd je conflicten? Niet simpel om het in je eentje uit zoeken.

Teambemiddeling. Nooit van gehoord. Wat is dat?

De samenwerking binnen je team loopt niet altijd even vlot en je overweegt om externe hulp in te schakelen. Al gedacht aan een bemiddelaar?

Scherven maken je team sterker

Moffel barsten in de samenwerking niet weg. Accentueer ze. Met goudlijm bijvoorbeeld!

Bemiddeling op de werkvloer - preventief en constructief samenwerkingsconflicten aanpakken

Bemiddeling is meer dan een alternatief voor een juridische procedure. Het is ook een managementtool waarmee je aan conflictpreventie kan doen.

Ziekte op het werk: “Veel beterschap! En wanneer kom je terug?”

'Ziek zijn’ is de puurste vorm van menselijkheid. Je zou met veel medeleven kunnen reageren. Toch staat apathie vaak te popelen om zijn intrede te doen...

Van collega naar baas: warm onthaal of koude douche?

Wissel aan het hoofd van een team, brengt altijd spanning met zich mee. Concrete tips om hier constructief mee om te gaan en conflicten om te buigen naar kansen

Voor jou gelezen: Gekonkelfoes in organisaties

Helder geschreven, praktijkgericht boek over de impact van roddelen op het werk op individuen, teams, de hele organisatie en haar stakeholders. Leest vlot!

Seks, geld en conflicten

Over de kracht en het potentieel van conflicten op de werkvloer. Een leidinggevende die anno 2018 conflicten negeert, slaat de bal mis. Conflicten zijn kansen.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?