3 warme eindejaarswensen voor alle leidinggevenden

Het verlanglijstje van je werknemers werd afgelopen jaar zonder enige moeite neergepend: inspraak, doorgroeikansen, goede balans tussen werk en privé, duidelijke job- en rolomschrijving, … Je verzamelde ze zorgvuldig en je warme intenties zijn er zeker. Maar hoe kom je tegemoet aan al die wensen en vermijd je conflicten? Niet simpel om het in je eentje uit zoeken. Daarom mijn eindejaarwensen aan jouw werkadres!

Kracht om je aan te passen

Een team vandaag ziet er helemaal anders uit dan pakweg 10 jaar geleden. Diversiteit neemt toe en dat zie je ook op de werkvloer: verschillende culturen, generaties en persoonlijkheden dienen op een fijne, constructieve manier samen te werken. Iedereen heeft zo zijn of haar verwachtingen en kijkt naar jou om die allemaal in te lossen. Bovendien zijn het ook turbulente tijden en velen onder jullie kregen de harde gevolgen van een reorganisatie ondertussen ook al cadeau.

Klinkt even bekend in de oren als 'Jingle Bells'?

Blijf niet achter, verzet je niet met man en macht maar vind de kracht om samen met je team mee te veranderen.

Moed om de stap naar bemiddelend leiderschap te zetten

Het vraagt moed om van geëffende paden af te gaan. Maar waarom zou je iets nodeloos willen blijven platrijden? Kies voor bemiddelend leiderschap, gebaseerd op vertrouwen, dialoog en de kracht om van conflicten kansen te maken. Aanvaard dat al die verschillen en veranderingen tot spanningen leiden. Dat is echt helemaal normaal. Zoek niet constant zelf naar oplossingen maar ga er maar van uit dat jouw mensen die zélf kunnen vinden.

Conflicten? Die negeer je niet, die zie je als rijkdom.

Durf verantwoordelijkheid terug te geven

Eentje aan het adres van je werknemers. Schuld en onschuld, juist of fout: willen we daar onze tijd aan verspillen? Kies liever voor een werkplek waarbij collega's gewaardeerd worden om wie ze zijn. Durf elkaar in de ogen kijken en ruil roddel en wantrouwen in voor eerlijke communicatie. Steun mekaar vooral, in een tijd en omgeving die soms bovenmenselijk veel van ons verwacht.

Klinkt dat allemaal iets te magisch voor jou? Wel, dat is het niét!

Zie verschillen niet als een bedreiging, moffel moeilijkheden niet onder de mat, loop niet in een grote boog rond conflicten heen maar sta op en spreek met elkaar. Van mens tot mens, van hart tot hart want dat is precies wat bemiddeling betekent.

Een nieuw voornemen voor volgend jaar? De Hefboom staat voor bemiddeling, individuele of teambegeleiding bij conflict en kwalitatieve trainingen/workshops rond 'omgaan met spanningen op het werk'.

Contacteer mij via 013 70 00 72 of [email protected].

Wil je meer informatie of een afspraak maken?