De kracht van neutraliteit

Neutraliteit is de basishouding van de bemiddelaar. Geen kant kiezen voor de ene of andere partij. Zonder vooroordelen luisteren naar alle verhalen, ook al sluiten die niet aan bij jouw eigen standpunten.

Het is een techniek maar ook een visie. Neutraal is niet hetzelfde als niet betrokken. Het betekent ook niet dat je geen mening kan hebben. Het is een krachtige vaardigheid die voorbij gaat aan het denken in termen van gelijk of ongelijk, schuld of onschuld.

Neutraal en compassievol luisteren is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch kan je het leren. Het stelt je in staat op een positieve manier in gesprek te gaan. Zeker als dat gesprek lastig en conflictueus is. Of je nu zelf betrokken partij bent of je wordt gevraagd om tussen te komen in een conflict, de neutrale houding is een belangrijke sleutel tot het succesvolle communicatie.

Na deze workshop begrijp je wat het begrip precies inhoudt en waarom neutraliteit de deur opent naar positieve, constructieve communicatie. Een eye-opener, dat garandeer ik jou.

RESULTATEN

Dankzij deze opleiding:

  • Begrijp je de meerwaarde van de neutrale houding
  • Kan je die zelf toepassen
  • Word je niet langer in een conflict gezogen
  • Durf en kan je spannende gesprekken makkelijker bespreken en/of begeleiden
  • Versterken jouw communicatievaardigheden

DOELGROEP & AANPAK

De opleiding richt zich naar iedereen die zijn commincatievaardigheden wil aanscherpen en die op een andere, meer open manier in dialoog wenst te gaan: leidinggevenden, HR-professionals, bemiddelaars, welzijns- en chief happiness officers, procesbegeleiders, vertrouwenspersonen, preventie-adviseurs, advocaten, enz.

Zoals bij alle workshops van De Hefboom kies ik ervoor te werken in kleine groep. Op die manier voelen deelnemers zich snel comfortabel en is er maximaal ruimte voor interactie en oefenen, bij voorkeur aan de hand van eigen ingebrachte casussen.

PRAKTISCH

Wanneer: Vrijdag 15 oktober van 9.30 u tot 16.30 u

Waar: De Hefboom: Cabaretstraat 7, 3290 Diest

Prijs: 220 euro per persoon, exclusief 21% BTW (lekkere lunch + koffie, water, sap en versnaperingen inbegrepen).

'In Company' is ook mogelijk (online én offline): vraag gerust een offerte op maat.

Minstens 4 en maximum 8 deelnemers

Locatie

De Hefboom
Cabaretstraat, 7
3290 Diest

Meer informatie

Inschrijving

Er kunnen geen inschrijvingen meer worden geplaatst.
Wil je meer informatie of een afspraak maken?