de Hefboom

De hefboom werd door de oud-Griekse wiskundige Archimedes uitgevonden. Een beroemd citaat van Archimedes luidt: "Geef mij een steunpunt en ik beweeg de aarde".

Bemiddeling kan vastgelopen situaties en ge√ęscaleerde conflicten opnieuw in beweging brengen. In die zin zorgt bemiddeling dus voor een echt hefboomeffect. En dankzij bemiddeling hoeft verschil niet langer als iets bedreigends gezien te worden. Sterker nog, bemiddeling maakt het mogelijk om conflicten om te buigen naar kansen. En de vaardigheid om dit ook werkelijk te doen, kan iedereen ontwikkelen.

De Hefboom gaat aan de slag met verschil. Verschil dat leidt tot conflict. Dat is de corebusiness. Conflicten komen overal voor, in verschillende gradaties. Glasl spreekt over ' 9 treden van conflictescalatie'. Dat gaat van 'verharde standpunten' over het 'vormen van coalities' tot als het ware 'samen de afgrond' in. Een professioneel bemiddelaar past zijn/haar interventies aan de escalatiefase aan.

De krachtige en specifieke bemiddelingsmethodiek werkt. Niet enkel om conflicten op te lossen maar ook om er pro-actief mee aan de slag te gaan. De Hefboom bemiddelt maar ondersteunt individuen en organisaties ook in het verhogen van hun conflictvaardigheid. Dat kan door opleiding en/of door mee na te denken over een conflictbeleid.

Jarenlange ervaring in leidinggevende, klantgerichte functies binnen klachtenmanagement, marktonderzoek, communicatie en woordvoerderschap, aangevuld met heel wat theoretische bagage en een professioneel netwerk, maakt van de Hefboom een betrouwbare en professionele partner.