Voor jou gelezen: Gekonkelfoes in organisaties

Einde mei lanceerde Nele Verrezen haar boek: Gekonkelfoes in organisaties. Zij legt uit waarom roddelen op het werk niet zo onschuldig is en raakt daarmee een thema aan dat nauw verband houdt met waar ik dagelijks mee bezig ben.

Het boekje, op een laagdrempelige manier geïlistreerd om het 'zware' thema wat toegankelijker te maken, leest vlot weg maar benadert het onderwerp toch vanuit verschillende invalshoeken. De inzichten worden ook onderbouwd. De auteur duidt uitgebreid waarom mensen roddelen en wat de impact ervan kan zijn op individuen, teams, de gehele organisatie en haar externe stakeholders. De lezer krijgt ook een aantal 'tips en tricks' mee waarmee hij/zij meteen aan de slag kan om roddelen in de hand te houden en te bouwen aan een gezonde teamcultuur.

Gekonkelfoes in organisaties richt zich in de eerste plaats tot leidinggevenden en managers. Een wetenschappelijk meesterwerk op vlak van (conflict)management mag je het niet noemen maar het is wél praktijkgericht en sowieso fijn om in je boekenkast te hebben. Het geeft een helder zicht op hoe roddelaars te werk gaan en welk menselijk leed ze daarmee kunnen aanrichten. Nele schrijft op een toegankelijke manier over een onderwerp waar tot nu toe nog weinig onderzoek naar werd gedaan.

Wil je na het lezen van het boek meer weten, dan kan je zeker bij deze sympathieke Limburgse criminologe én onderneemster terecht. Haar bedrijf heet Marcells Journey, samen met haar collega zet zij vooral in op 'change' en teamontwikkeling.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?