Klachtenmanagement

Wie door een bemiddelingsbril naar klachten kijkt, maakt het verschil. Want een klacht is eigenlijk een (potentieel) conflict. Zie klantenreacties niet (langer) als bedreigingen maar wel als kansen. Sta open voor de grieven van interne en externe klanten. Hun input bevat een schat aan informatie om jouw product of dienst te verbeteren. Bovendien zijn ze een opportuniteit om verbondenheid te creëren en een langetermijnrelatie met je cliënteel op te bouwen.

In elke fase van de klachtenbehandelingsprocedure kan je bemiddelingsgericht werken. Klachten beantwoord je niet langer 'omdat het moet' maar wel 'omdat je het wilt'. Het gaat niet om gelijk of ongelijk maar om een goede oplossing. Klanten zullen zich écht gehoord en erkend voelen, wat hun loyaliteit aan jouw organisatie versterkt. Medewerkers ervaren dat ze werkelijk kunnen helpen en vinden meer voldoening in hun job.

Mijn ruime ervaring in het aansturen van klanten- en klachtendiensten, gecombineerd met mijn inzichten op vlak van bemiddeling en conflicthantering, maakt van mij een unieke en bevoorrechte partner. Ik ondersteun jouw organisatie graag bij het opzetten of optimaliseren van een professionele, bemiddelingsgerichte klachten- en/of ombudsdienst.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?