2-daagse Masterclass: Omgaan met (menings)verschil en conflict op het werk

Wij geloven in de kracht van verschillende visies binnen een team. Ook al kunnen die leiden tot spanning en conflict. Leidinggevenden die begrijpen dat conflict een noodzakelijke voorwaarde is voor groei, maken werkelijk het verschil. Hun teams zijn hechter, performanter en innovatiever. Hun medewerkers zijn gelukkiger.

Na deze opleiding zie je het potentieel in een conflict en trek je moeiteloos de kaart van de dialoog. Je begrijpt de specifieke conflictdynamiek en voorkomt dat conflicten escaleren en/of onderhuids blijven sluimeren. Je komt, samen met je medewerkers tot duurzame, gedragen oplossingen. Hierdoor sta je zonder meer sterker in je leidinggevende rol.

RESULTATEN

Dankzij deze opleiding:

  • Kan je conflicten in je team voorkomen of tijdig herkennen
  • Zie je het potentieel van conflicten
  • Verwerf je inzicht en vaardigheid in verschillende stijlen van conflicthantering
  • Durf en kan je conflicten bespreken
  • Versterken jouw communicatievaardigheden
  • Stimuleer je duurzame en gedragen oplossingen

PROGRAMMA

Dag 1

Inzicht in conflict

  • Wat is een conflict?
  • Bedreiging of kans?
  • Soorten conflicten
  • De partijen

De 3 bemiddelingsprincipes

Een bemiddelingsgesprek voeren, hoe doe je dat?

Standpunten versus belangen

Bemiddelings- en communicatietechnieken

Dag 2

Aan de slag met je eigen conflictstijl: het Thomas-Kilmann model

Conflictescalatie: de escalatieladder van Glasl

Praktijkoefening aan de hand van een concrete casus

DOELGROEP & AANPAK

De opleiding richt zich in eerste instantie naar leidinggevenden - middel- en topmanagement - maar is ook een meerwaarde voor andere medewerkers die doeltreffend met conflicten willen omgaan.

Conflicten zijn complex. Een theoretisch kader is noodzakelijk om met conflicten en spanningen aan de slag te kunnen. Tegelijk is de opleiding ook erg praktisch omdat er veel ruimte is voor interactie en oefenen, bij voorkeur aan de hand van eigen ingebrachte casussen.

PRAKTISCH

Minstens 6 en maximum 12 deelnemers

Trainers: Dominique Renders en/of Luc De Cleir (www.funkafy.be). Beiden bemiddelaars en communicatieprofessionals met jarenlange praktijkervaring in leidinggevende functies.

Deze training organiseren we regelmatig in open aanbod. Voor data en tarieven, check de agenda, onderaan de website. Wij komen natuurlijk ook naar je toe. Voor de 'In Company'-tarieven, neem je best even contact met mij op.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?